'Schattig' Emmen kreeg hulp van arbitrage: 'Wij hebben vooral pech gehad'

'Schattig' Emmen kreeg hulp van arbitrage: 'Wij hebben vooral pech gehad'

Gepubliceerd: zaterdag 15 mei 2021 om 07:12za 15-05-2021 om 07:12

Willem II-trainer Zeljko Petrovic vindt de vele complimenten voor directe concurrent FC Emmen in de strijd tegen degradatie een tikkeltje overdreven. De oefenmeester van de Tilburgers is van mening dat de Drenten de laatste tijd veel geluk hebben gehad met de arbitrage.

Dit weekend valt de definitieve beslissing onderin de Eredivisie. ADO Den Haag en VVV-Venlo zijn gedegradeerd, de vraag is nog wie van de Eredivisieclubs als zestiende eindigt en daardoor play-offs moet spelen om lijfsbehoud veilig te stellen. De strijd om die plek gaat vooral tussen Emmen en Willem II. Petrovic stookt het vuurtje voorafgaand aan het cruciale weekend alvast op. "Ze hebben zich goed teruggeknokt hoor, maar die club heeft in de winterstop wel een paar miljoen in de selectie gepompt. Emmen is niet dat kleine schattige clubje dat overpresteert. Maar dat imago hebben ze wel", begint Petrovic in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Petrovic vindt dat Emmen een enorme gunfactor heeft en ziet dat zelfs terug bij de scheidsrechters. "Als ik een aantal beslissingen ook zag de afgelopen maanden… Wel of geen rood, wel of geen penalty… Kijk het zelf maar eens terug. Wij hebben het zelf moeten doen tot nu toe. Voor wat betreft scheidsrechters en VAR’s en uitslagen bij andere duels hebben we vooral pech gehad. Dus moeten we het ook zelf maar afmaken, dan hoef je verder nergens naar te kijken."

Weet Willem II zondagmiddag te winnen van Fortuna Sittard, dan is de club sowieso veilig. Verliezen de Tilburgers of spelen ze gelijk, dan is de club van Petrovic afhankelijk van het resultaat van Emmen, dat het zondag opneemt tegen het al gedegradeerde VVV.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie handhaaft zich rechtstreeks zondag?

Willem II
51%
FC Emmen
49%
(1863 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws