Brood kritisch: 'Club van stromingen, laatste maanden veel schreeuwers gehoord'

Brood kritisch: 'Club van stromingen, laatste maanden veel schreeuwers gehoord'

Gepubliceerd: zaterdag 15 mei 2021 om 11:22za 15-05-2021 om 11:22

Laatste update: zaterdag 15 mei 2021 om 11:22za 15-05-2021 om 11:22

Ruud Brood durft nog niet te zeggen of hij volgend seizoen ook voor de groep staat bij ADO Den Haag. De oefenmeester hoopt het wel, maar gaat eerst in gesprek met de clubleiding.

Er bestaat nog wat onduidelijkheid over de toekomst van Brood bij de club uit de residentiestad. Of hij volgend seizoen nog voor de groep staat, durft hij niet te zeggen. "Dat gaan we bespreken. Ik ben verantwoordelijk voor de degradatie", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. "Samen met de directie evalueren we het seizoen, praten over wat nodig is een niveau lager en om weer te promoveren naar de Eredivisie. En wat er kan bij ADO om dat te realiseren. Ik voel me sterk verbonden met ADO Den Haag."

Niet alleen op het veld is het onrustig bij ADO, ook buiten de lijnen is er veel onduidelijkheid. Het is wachten op een nieuwe eigenaar. "Er moet snel duidelijkheid komen over de toekomst van ADO qua eigenaarschap en financiële mogelijkheden", stelt Brood. "De onrust daarover rond de club moet verdwijnen, want zoiets heeft invloed op de spelersgroep. Of je wel of geen salaris krijgt, of de club failliet gaat of niet."

"ADO heeft de juiste wijsheid nodig", vervolgt Brood. "Het is een club van stromingen, maar afgelopen maanden heb ik veel schreeuwers gehoord. Mensen die zeggen ADO sportief en financieel te willen helpen, maar uiteindelijk niets doen. Dat is geen excuus, maar ik zou graag willen dat dat anders wordt. Dat iedereen zijn deskundigheid inzet om met ADO terug te keren op het hoogste niveau."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Brood de juiste trainer voor ADO?

Ja, dat is hij
37%
Nee, dat is hij niet
63%
(604 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws