'Iedere keer als Ajax kampioen wordt denk ik terug aan die dag, onvoorstelbaar'

'Iedere keer als Ajax kampioen wordt denk ik terug aan die dag, onvoorstelbaar'

Gepubliceerd: zaterdag 15 mei 2021 om 11:37za 15-05-2021 om 11:37

Precies tien jaar geleden pakte Ajax, na een droogte van zeven jaar, weer eens de landstitel in Nederland. Eyong Enoh blikt met veel plezier terug op het successeizoen van de Amsterdammers.

Alles klopte voor Ajax die dag, zo vertelt Enoh in gesprek met NH Sport. Op de laatste speeldag werd FC Twente verslagen, waardoor Ajax de Eredivisie-titel pakte. Het duel eindigde in 3-1, mede door twee treffers van Siem de Jong. "Ik denk dat deze wedstrijd de meest speciale en memorabele wedstrijd uit mijn carrière is geweest. Niet alleen van mijn tijd in Nederland, maar van mijn hele voetbalcarrière", begint Enoh.

Na de wedstrijd werd de Ajax-selectie opgewacht door duizenden uitzinnige fans op het Museumplein. "De atmosfeer was onvoorstelbaar. De fans waren overal en het stond helemaal vol", vervolgt Enoh. "Iedere keer als Ajax kampioen wordt denk ik terug aan die dag. Iedere speler die toen onderdeel was van de selectie zal eraan terugdenken als ze Ajax kampioen zien worden."

Inmiddels speelt Enoh voor de amateurtak van Ajax en richt hij zich op de Engelstalige podcast van de club uit Amsterdam. "Ik heb ook mijn diploma in sportmanagement gehaald en ik ga nog voor mijn trainersdiploma", sluit hij af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws