Mulder wil 'Special Team' met Lang in EK-selectie van Oranje: 'Hij is zo'n speler'

Mulder wil 'Special Team' met Lang in EK-selectie van Oranje: 'Hij is zo'n speler'

Gepubliceerd: zaterdag 15 mei 2021 om 17:44za 15-05-2021 om 17:44

Volgens Youri Mulder kan het inzetten van een pinchhitter vooral van pas komen als dat gepaard gaat met een duidelijk plan. De oud-spits adviseert bondscoach Frank de Boer daarom ook iemand als Noa Lang op te roepen voor het Nederlands elftal.

De UEFA staat op het komende EK niet 23, maar 26 selectiespelers toe. "Je moet die plekken eigenlijk invullen met een soort Special Teams in gedachten, zoals in het American Football", zegt Mulder tegen Voetbal International. Hij vindt dat er naast een pinchhitter ook moet worden gekeken naar iemand die van dat werk kan profiteren. Hij ziet daarin een rol voor Lang, die dit seizoen indruk maakt bij Club Brugge en onder meer zestien keer scoorde.

"Je hebt een baloppikker nodig, iemand die helemaal fris is en niet aarzelt als de bal voor zijn voeten valt", legt Mulder uit. "Als je met een pinchhitter speelt, moet je kijken hoe je de rest formeert. Het is belangrijk spelers kort achter de spitsen te zetten, daar goede bezetting te hebben. Je hebt iemand nodig die tussen tegenstanders heen sluipt. Lang is zo'n speler. Hij doet alles totaal op gevoel, is onverschrokken en heeft scorend vermogen."

Lang ontbreekt in de voorselectie die De Boer vrijdag bekendmaakte. De 21-jarige aanvaller is wel geselecteerd voor Jong Oranje.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Lang naar het EK met Oranje?

Ja
52%
Nee
48%
(1086 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws