Eredivisie-drama is compleet voor De Graafschap: Roda JC gaat door

15-05-2021 20:35
199

De Eredivisie-droom is uiteen gespat voor De Graafschap. De Superboeren spelen na een nederlaag in de play-offs tegen Roda JC ook volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Roda was op De Vijverberg te sterk: 2-3.

De Graafschap liet tegen Jong Ajax en Helmond Sport een kans op directe promotie naar de Eredivisie liggen. De ploeg van Mike Snoei incasseerde afgelopen woensdag tegen Helmond Sport een mokerslag en had amper tijd om zich te herstellen voor een nieuw moment van de waarheid.

De Graafschap kreeg tegen Roda al snel een eerste tik te verwerken. Na een fout op het middenveld kwamen de Limburgers via Dylan Vente op voorsprong. Van de leg leek De Graafschap echter niet, want twee minuten na de openingsgoal van Vente maakte Daryl van Mieghem alweer gelijk. En daarna hadden De Superboeren het beste van het spel, al bleef de voorsprong uit. Tot acht minuten voor rust, toen Ted van de Pavert de 2-1 op het scorebord zette.

Het leek een opmaat naar meer voor De Graafschap, maar in de tweede helft bleef de allesbeslissende 3-1 maar uit. Kansen waren er zeker, maar Roda wist de meubelen te redden. De gemiste kansen kwamen De Graafschap uiteindelijk duur te staan. Roda kwam in de slotfase langszij door Thijmen Goppel. En diezelfde Goppel bracht De Graafschap twee minuten later naar de rand van de afgrond met de 2-3.

Wat volgde was een alles-of-niets-offensief van De Graafschap. Snoei bracht zowel Mo Hamdaoui als Melvin Platje. Roda wankelde, maar trok een overwinning wel over de streep. En dus blijft De Graafschap in de Keuken Kampioen Divisie, de zoveelste domper voor de club.