Zorgen om Feyenoord richting play-offs: 'Dan zou het helemaal blamage worden'

Zorgen om Feyenoord richting play-offs: 'Dan zou het helemaal blamage worden'

Gepubliceerd: zaterdag 15 mei 2021 om 23:56za 15-05-2021 om 23:56

Feyenoord is veroordeeld tot deelname aan de play-offs om Europees voetbal veilig te stellen, maar Harry van der Laan ziet het somber in. De oud-speler van de Rotterdammers vreest een confrontatie met stadgenoot Sparta.

"Ik zie dat niet zomaar gebeuren. De vorm is er niet en de sfeer is zó negatief", zegt Van der Laan tegen RTV Rijnmond over de kansen van Feyenoord in de play-offs. "De supporters zijn ook cynisch, er is weinig geloof. Ik zie Feyenoord daarom niet eventjes van Sparta of FC Utrecht winnen. Het ziet er helemaal niet zo goed uit voor Feyenoord op dit moment. Dan zou het helemaal een blamage worden dit seizoen."

De kans is groot dat de ploeg van trainer Dick Advocaat het in de play-offs opneemt tegen Sparta. "Sparta zit er heel anders in, het loopt vlekkeloos op het akkefietje met Tom Beugelsdijk na", weet Van der Laan, die nog wel een advies heeft voor Feyenoord. "Het probleem zit hem in de omschakeling. Als ze de bal hebben, worden ze een gevaar voor zichzelf. Bij balverlies op het middenveld en voorin zijn ze kwetsbaar."

"Daar ligt het probleem, niet in wat Kuyt zegt: dat ze terug moeten naar de basis", vervolgt de oud-spits, die de defensie te langzaam vindt. "Ik ben helemaal niet voor een centrum met Botteghin. Ik zou altijd Geertruida naar het centrum halen, zodat je daar wat meer snelheid hebt. Fer is ook al niet snel."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws