Vader Jans tegenover zoon Jans: 'Pa, moet je regelen: had pa echt niet geregeld'

Vader Jans tegenover zoon Jans: 'Pa, moet je regelen: had pa echt niet geregeld'

16-05-2021 14:59 Laatste update: 15:09
26

De wedstrijd tussen FC Twente en ADO Den Haag van zondagmiddag stond voorafgaand aan het seizoen al rood omcirkeld op de kalender van de familie Jans: vader Ron is trainer van FC Twente, zoon Koen is persvoorlichter bij ADO. Voor beide teams staat er niets meer op het spel en volgens Jans senior is dat maar goed ook.

ADO degradeerde in speelronde 33 uit de Eredivisie, terwijl FC Twente definitief werd uitgeschakeld in de race om Europees voetbal. "Het is nu veilig", vertelt Ron Jans voor de camera van ESPN over het treffen met zijn zoon. "Als bijvoorbeeld vandaag (zondag, red.) ADO Den Haag nog een overwinning nodig had gehad, dan had hij wel gezegd: pa, dat moet je regelen. Maar pa had dat echt niet geregeld", lacht hij.

Gedeelde smart is de afgelopen maanden halve smart geweest in de familie: zowel FC Twente als ADO heeft sinds de jaarwisseling dramatisch gepresteerd. "Ergens heb ik dit jaar ook wel gehoopt en meegeleefd. Dan kwam hij ook heel vaak bedrogen thuis. Maar ja, dat was in 2021 bij ons precies hetzelfde... Dus we hebben niet veel punten gehaald."