Willem ll speelt zich veilig tegen Fortuna, FC Emmen moet de play-offs in

Willem ll speelt zich veilig tegen Fortuna, FC Emmen moet de play-offs in

Gepubliceerd: zondag 16 mei 2021 om 16:20zo 16-05-2021 om 16:20

Laatste update: zondag 16 mei 2021 om 16:22zo 16-05-2021 om 16:22

Willem ll heeft zich zondag direct gehandhaafd in de Eredivisie. Door een 2-1 overwinning op Fortuna Sittard zijn de Tilburgers definitief veilig en moet FC Emmen nacompetitie spelen. 

VVV-Venlo - FC Emmen 0-4
Emmen moest zelf winnen van het al gedegradeerde VVV en was tegelijkertijd afhankelijk van wat er bij Willem ll - Fortuna gebeurde. Het verschil tussen beide ploegen was slechts één punt. RKC Waalwijk was al nagenoeg zeker van handhaving.

Emmen was virtueel veilig nadat Luka Adzic na 36 minuten de score opende bij VVV. Na de onderbreking leek Sergio Peña de wedstrijd te beslissen. Dat deed de Peruviaan vanaf de stip. Het was duidelijk dat de urgentie ontbrak bij VVV. De Limburgers, waar trainer Jos Luhukay vanwege een quarantaineverplichting ontbrak, lieten het bij vlagen maar gebeuren en deden weinig om de meubelen te redden.

Daar maakte Emmen gretig gebruik van. Na ruim een uur spelen maakte Michael de Leeuw er 0-3 van. En invaller Paul Gladon bepaalde de eindstand vlak voor tijd op 0-4. Maar de grootste Eredivisie-overwinning ooit brengt Emmen niets. De ploeg van Dick Lukkien moet zich in de play-offs zien te handhaven. NAC Breda is aankomende donderdag de tegenstander.

Willem ll - Fortuna Sittard 2-1
Voor Willem ll was het lang billenknijpen gezien de tussenstand in Emmen. Na de goal van Adzic bij VVV stonden de Tilburgers op een virtuele zestiende plaats. Maar daar kwam verandering in toen Vangelis Pavlidis de 1-0 voor Willem ll maakte. Dat deed de spits op Zlatan-achtige wijze. Hij speelde de gehele defensie van Fortuna zoek en rondde bijzonder fraai af.

Omdat Zian Flemming kort na rust de 1-1 op het scorebord zette, was Willem ll weer terug bij af. Emmen had de winst al binnen en dus wist de ploeg van trainer Zeljko Petrovic waar het aan toe was. Via Pavlidis was Willem ll dicht bij de voorsprong, die kwam er even later alsnog via Sebastien Holmen.

Willem ll wist de voorsprong vast te houden en dus eindigt de ploeg op de veertiende plaats in de Eredivisie. RKC ontloopt als nummer vijftien ook de play-offs.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws