Transfer van AZ naar Atlético Madrid lonkte: 'Het ging door pandemie niet door'

Transfer van AZ naar Atlético Madrid lonkte: 'Het ging door pandemie niet door'

Gepubliceerd: maandag 17 mei 2021 om 12:12ma 17-05-2021 om 12:12

Marco Bizot lijkt niet meer te rekenen op deelname aan het EK, hoewel hij zich na een moeizame seizoenstart herpakte bij AZ. De dertigjarige doelman zegt dat de transfergeruchten hem afgelopen zomer parten speelden.

Bizot werd in verband gebracht met Atlético Madrid en Sevilla. Hij bevestigt tegenover ELF Voetbal dat de interesse concreet was. "Dat spookte wel door mijn hoofd en had invloed op mijn prestaties. Zo eerlijk moet ik zijn. Er waren gesprekken met die clubs en ik wilde die stap graag maken. Door de pandemie ging dat destijds echter niet door, er waren te veel lastige zaken. Ik heb daar wel even van gebaald."

Bizot wist zijn draai uiteindelijk weer te vinden bij AZ en eindigde het seizoen met tien clean sheets. Hij behoort tot de voorselectie van het Nederlands elftal voor het EK, maar lijkt nergens op te rekenen. Tijdens de WK-kwalificatieduels in maart gaf bondscoach Frank de Boer al een signaal af met zijn keuze voor Maarten Stekelenburg, achter Jasper Cillessen en Tim Krul. "Of het zuur zou zijn als de keuze nu weer op Maarten valt? Ja, natuurlijk. Meegaan naar een EK is fantastisch."

"Maar voor mij is het al duidelijk, ik weet al een aantal weken waar ik op kan rekenen", vervolgt Bizot. "Ik weet hoe de bondscoach en de rest van de staf mij zien."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws