'PSV wil defensie versterken en nadert akkoord met ervaren Ramalho'

'PSV wil defensie versterken en nadert akkoord met ervaren Ramalho'

Gepubliceerd: maandag 17 mei 2021 om 18:50ma 17-05-2021 om 18:50

Laatste update: maandag 17 mei 2021 om 19:00ma 17-05-2021 om 19:00

PSV hoopt André Ramalho binnen te halen. De 29-jarige centrale verdediger van Red Bull Salzburg moet ervaring toe gaan voegen aan de defensie en speelde in zijn loopbaan al twee keer eerder onder Roger Schmidt.

Het Eindhovens Dagblad en Voetbal International melden dat een akkoord dichtbij is. Club en speler zouden al een tijdje in gesprek zijn en de persoonlijke eisen van de verdediger uit Brazilië zijn geen probleem voor de Eindhovenaren. Omdat de verbintenis van de stopper in Oostenrijk volgende zomer afloopt, is de verwachting dat PSV geen hoge transfersom hoeft neer te tellen.

Ramalho is een zeer ervaren verdediger die afgelopen weekend nog aanvoerder was in het met 5-2 gewonnen duel met LASK Linz. De 29-jarige verdediger vierde zes landstitels en kwam dit seizoen nog in zes Champions League-groepsduels uit. De Braziliaan is een rechtspoot en moet de nieuwe rechter centrale verdediger worden, waardoor Jordan Teze zich weer op de rechtsbackpositie kan richten. De verwachting is dat Denzel Dumfries uit Eindhoven vertrekt.

Schmidt kent de Zuid-Amerikaan al langer. Hij werkte al met Ramalho bij Bayer Leverkusen én bij Salzburg en de centrumstopper is dus gewend aan het systeem van de Duitser. Verdedigen met ruimte in de rug leerde hij al bij Red Bull Brasil in zijn thuisland. Op dit moment heeft de sterke verdediger al 239 wedstrijden voor zijn Oostenrijkse club gespeeld.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws