Jeugdopleiding AZ krijgt per direct versterking van twee ex-internationals

Jeugdopleiding AZ krijgt per direct versterking van twee ex-internationals

18-05-2021 11:43 Laatste update: 12:37
46

35-voudig international Khalid Boulahrouz gaat aan de slag als assistent-trainer bij AZ O18. Ook de recent gestopte Ron Vlaar krijgt bij de Alkmaarders de kans om als jeugdtrainer aan de slag te gaan.

Boulahrouz loopt al sinds april mee bij meerdere jeugdteams van AZ om zo te ontdekken of het trainersvak iets voor hem is. Deze vrijwillige stage leidt tot zijn eerste officiële baan als assistent-trainer van AZ O18, meldt AZ via de clubsite. Boulahrouz begint september met de trainercursus. AZ is voor Boulahrouz geen onbekende club. De voormalig voorstopper speelde namelijk in de jeugd van de Alkmaarders.

Ook de recent gestopte Vlaar gaat bij AZ aan de slag in de jeugdafdeling. De 35-jarige ex-verdediger besloot in februari van dit jaar de voetbalschoenen aan de wilgen te hangen na aanhoudend blessureleed. Vlaar gaat stage lopen bij een jeugdteam van de Alkmaarders. Welk team dat precies gaat worden is nog niet bekend. Eerder strikte AZ ook Maarten Martens al. De Belg neemt Jong AZ onder zijn hoede.