Gravenberch geeft update over Ajax-toekomst: 'Die plannen heb ik ook'

Gravenberch geeft update over Ajax-toekomst: 'Die plannen heb ik ook'

Gepubliceerd: dinsdag 18 mei 2021 om 19:16di 18-05-2021 om 19:16

Ryan Gravenberch speelt ook volgend seizoen bij Ajax. De middenvelder, die dinsdag de prijs voor Talent van het Jaar in de Eredivisie kreeg, wil zich nog een seizoen laten zien in de Johan Cruijff Arena.

Op een Johan Cruijff Court in Amsterdam kreeg Gravenberch de prijs uitgereikt van John Heitinga, voormalig Ajax-verdediger en huidig trainer van het Onder 19-elftal van de landskampioen. De 19-jarige spelmaker spreekt van een mooie beloning. "Toen ik aan het seizoen begon, had ik niet verwacht dat ik zo veel zou spelen", zegt hij tegen De Telegraaf. "Mijn ontwikkeling gaat met stappen omhoog en dat moet ik door blijven zetten."

Dat wil de middenvelder bij Ajax blijven doen. Hij geeft aan dat een langer verblijf in Amsterdam de beste keuze is voor hem en dat voetballiefhebbers nog veel meer van hem mogen verwachten. "Ik moet gewoon doorgaan zo en ik heb dan ook plannen om bij Ajax te blijven. Natuurlijk wil ik nog een seizoen knallen en me in het volgende jaar weer laten zien."

De talentvolle Amsterdammer kwam dit seizoen in 32 competitiewedstrijden in actie en scoorde daarin drie keer. Ook in de Europese toernooien was hij alomtegenwoordig: zes keer in de Champions League en vijf keer in de Europa League stond Gravenberch aan de aftrap. In de thuiswedstrijd tegen FC Midtjylland in de groepsfase van het miljardenbal scoorde hij zelfs.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws