Arsenal mag blijven hopen op Europees ticket, Spurs doet slechte zaken

19-05-2021 20:56 Laatste update: 22:02
24

Tottenham Hotspur heeft ondanks een doelpunt van Steven Bergwijn verloren van Aston Villa. In eigen stadion ging het met 1-2 onderuit. Arsenal won wel en mag stiekem blijven hopen op Europees voetbal.

Crystal Palace - Arsenal 1-3
Lang had Arsenal het erg lastig op bezoek bij Crystal Palace, maar The Gunners pakten de overwinning in de blessuretijd. Nicolás Pépé zette zijn ploeg in de eerste helft op 0-1, maar zag hoe Christian Benteke na rust zorgde voor een 1-1 tussenstand.

Hier leek het lange tijd bij te blijven, maar in de blessuretijd van de wedstrijd trok Arsenal de wedstrijd alsnog naar zich toe. Gabriel Martinelli zorgde voor de 1-2, waarna Pépé het duel besliste door in minuut 95 de 1-3 te maken.

Arsenal staat door de overwinning op de negende plaats en mag blijven hopen op Europees voetbal. Het heeft daarbij op de slotdag van de Premier League wel hulp nodig van Tottenham of Everton. De zevende plaats levert een Europees ticket op.

Tottenham Hotspur - Aston Villa 1-2
Een flinke dreun voor Tottenham Hotspur in de strijd om een Europa League-plek volgend seizoen. De thuisploeg kwam door een doelpunt van Bergwijn al snel op voorsprong tegen Aston Villa. De Nederlander schoot na acht minuten spelen raak en maakte zijn eerste treffer van dit seizoen.

Nog voor rust draaide Aston Villa de wedstrijd echter om. Een onbegrijpelijk eigen doelpunt van Sergio Reguilón en een treffer van Ollie Watkins zorgden voor de 1-2 stand bij de theepauze. Na rust lukte het Spurs niet meer om de achterstand ongedaan te maken: doelpunten zagen we niet meer.

Door de nederlaag dreigt Tottenham zelfs de Europa League mis te lopen. Nummer zeven West Ham United komt woensdagavond nog in actie tegen West Bromwich Albion en kan de zesde plaats overnemen. Mocht Tottenham zevende worden, dan gaat het play-offs spelen om mee te mogen doen aan de Conference League.

Everton - Wolverhampton 1-0
Everton mag stiekem nog blijven hopen op Europees voetbal volgend seizoen. Door een 1-0 overwinning op Wolverhampton komen The Toffees op 59 punten, hetzelfde aantal als nummers zes en zeven (Tottenham en West Ham). Tegen Wolverhampton had de ploeg van manager Carlo Ancelotti genoeg aan een doelpunt van Richarlison net na rust.

Newcastle United - Sheffield United 1-0
Ook bij Newcastle tegen Sheffield United zagen we één doelpunt. Joseph Willock schoot de thuisploeg diep in de blessuretijd van de eerste helft naar een 1-0 voorsprong en na ruim negentig minuten spelen stond die stand nog steeds op het scorebord. Het was een wedstrijd waar eigenlijk niets meer op het spel stond: Sheffield was al gedegradeerd, Newcastle al veilig.