Padt vertrekt teleurgesteld bij FC Groningen: 'Niet hoe je afscheid wil nemen'

Padt vertrekt teleurgesteld bij FC Groningen: 'Niet hoe je afscheid wil nemen'

20-05-2021 16:30
35

Sergio Padt keepte woensdagavond zijn laatste wedstrijd in het shirt van FC Groningen. De 30-jarige doelman begint na de zomer aan een avontuur bij de Bulgaarse club Ludogorets Razgrad. De verloren play-offwedstrijd tegen FC Utrecht was voor Padt niet de afsluiter waarop hij gehoopt had.

"Dit is niet hoe je afscheid wil nemen. Doelstelling één, het bereiken van de play-offs, hebben we gehaald. Maar als je de play-offs haalt, wil je ze ook winnen. Dat is helaas niet gelukt", vertelt de doelman in gesprek met De Telegraaf. "Ik ben er trots op, dat we de play-offs gehaald hebben. Het was een lastig parket, als je kijkt naar de begroting van de club en die van de rest. Maar we gingen voor de finale en dan is het jammer, als het er ineens klaar is."

Ondanks het mislopen van de finale kijkt Padt met veel plezier terug op zijn tijd in Groningen, waar hij enkele hoogtepunten meemaakte. "Op voetbalgebied is dat duidelijk: het winnen van de KNVB-beker, de enige prijs van mij en de enige prijs van FC Groningen. Dat staat met stip bovenaan."

Bij zijn nieuwe club Ludogorets maakt Padt kans om Champions League-voetbal te gaan spelen. De club sleepte deze maand voor de tiende keer op rij de landstitel binnen en mag zich opmaken voor wedstrijden in de eerste voorronde van het miljardenbal. "Het is een ambitieuze club, die zich in Europa wil laten zien. Ik ben zelf ook ambitieus. Ik hoop dat het een heel goede match is", besluit de doelman. 

Padt speelde in totaal 258 wedstrijden namens FC Groningen, daarin hield hij 69 keer de nul.