Vitesse pikt doelman transfervrij op bij Ajax: 'Heel blij met deze kans'

Vitesse pikt doelman transfervrij op bij Ajax: 'Heel blij met deze kans'

20-05-2021 18:38 Laatste update: 18:43
49

Daan Reiziger heeft donderdag een driejarig contract getekend bij Vitesse. De negentienjarige doelman komt transfervrij over van Ajax, waar hij een aflopend contract had. Dat maakt de Arnhemse club bekend.

Reiziger speelde sinds 2016 in de jeugd van Ajax en debuteerde op 19 maart 2021 voor de beloften in de keuken Kampioen Divisie. In totaal stond hij negen competitiewedstrijden onder de lat bij Jong Ajax. Een doorbraak in het eerste elftal was echter ver weg voor de jonge sluitpost, die ook uitkwam voor diverse nationale jeugdteams.

Bij Vitesse sluit Reizger aan bij de selectie van coach Thomas Letsch, maar hij is aangetrokken met het oog op de toekomst. "Daan is een talentvolle doelman die bij ons de kans krijgt zich verder te ontwikkelen. Vanaf het nieuwe seizoen gaat hij deel uitmaken van de eerste selectie, trainen op hoog niveau en zich ontwikkelen door onder meer wedstrijden te spelen bij O21", laat technisch directeur Johannes Spors van de Arnhemmers weten.

Reiziger bewandelt de omgekeerde weg van Remko Pasveer, die juist transfervrij naar Ajax gaat. "Ik ben heel blij met de kans die Vitesse mij biedt. Na mooie jaren bij Ajax zie ik het als een enorme uitdaging om bij Vitesse verder te groeien als doelman. Ik blijf dagelijks trainen op een hoog niveau en dat maakt dit de juiste stap."

Overigens strikte Vitesse donderdag ook Simon van Duivenbooden, die overkomt van PSV. Voor de negentienjarige spits was in Eindhoven geen perspectief meer. Hij sluit bij de Gelderse club aan bij de beloften.