'Snap de frustratie, we zijn allemaal boos en emotioneel, maar NAC heeft gewonnen'

'Snap de frustratie, we zijn allemaal boos en emotioneel, maar NAC heeft gewonnen'

21-05-2021 06:55
117

Dat FC Emmen na drie seizoenen degradeert uit de Eredivisie, komt hard aan bij Michael de Leeuw. De Drentse aanvoerder zag de nederlaag tegen NAC Breda na strafschoppen niet aankomen.

"Dit is pijnlijk", zegt De Leeuw tegen ESPN na het duel in de halve finale van de play-offs om promotie/degradatie. "Als je ziet wat dit met iedereen doet en de manier waarop... Tot aan de 1-1 waren we heel apathisch. Je weet dat dit kan gebeuren, maar toch houd je er geen rekening mee. Het is klote dat je degradeert."

FC Emmen maakte tien minuten voor tijd de gelijkmaker en leek daarna door te drukken. De ploeg van coach Dick Lukkien kreeg een aantal kansen, maar NAC hield stand en won na penalty's. "Dat is een loterij, daarin moet je een beetje geluk hebben. In principe is het goed dat de jongens hun verantwoordelijkheid pakken. Een penalty kan je nou eenmaal missen, helemaal met de druk die er bij komt kijken", stelt De Leeuw.

De aanvaller, die zelf naar FC Groningen vertrekt, trad na afloop sussend op toen er schermutselingen uitbraken tussen enkele fans van FC Emmen en de spelers van NAC. De Drentse aanhang had het voorzien op Anco Jansen, die in januari de overstap maakte van Emmen naar NAC. "Je weet niet wat er over en weer is gezegd", reageert De Leeuw. "We hebben de afgelopen drie jaar fantastisch publiek gehad. Toen we dit seizoen de eerste 22 duels niet wonnen, bleven zij ons steunen. Ik denk dat heel veel mensen in Nederland dat vooral bij blijft."

"Ik snap de frustratie, we zijn allemaal boos en emotioneel, maar NAC heeft gewonnen. Klaar", vervolgt De Leeuw. "Dit is natuurlijk ontzettend balen. Ik moet er zelf ook even van bijkomen, hoor. Als je ziet waar we vandaan zijn gekomen, dan komt dit echt heel hard aan. Uiteindelijk sta je waar je hoort te staan. Je denkt wel: wat als we de motor iets eerder hadden aangezet? Maar wij zijn gewoon veel te laat op gang gekomen en daar krijgen we de rekening voor gepresenteerd."