Luijckx baalt van 'respectloze' wissel Streppel: 'Gênant, een nachtmerrie'

Luijckx baalt van 'respectloze' wissel Streppel: 'Gênant, een nachtmerrie'

21-05-2021 09:34
65

Kees Luijckx vindt het 'respectloos' dat hij donderdag al na 37 minuten werd gewisseld in het play-off-duel van Roda JC met NEC. Het is voor de 35-jarige verdediger een flinke smet op zijn periode bij de eerstedivisionist uit Kerkrade.

NEC leidde met 1-0, toen Roda-trainer Jurgen Streppel besloot in te grijpen. Tot zijn verbazing zag Luijckx dat hij naar de kant moest. "Voor mij voelde dat heel respectloos aan, zo'n wissel", reageert hij in gesprek met ESPN. "Het is jammer. Ik had graag zondag nog in die finale gestaan en het team nog geholpen. Niet dat dat het verschil heeft gemaakt, maar het is gewoon ontzettend balen."

Luijckx snapt weinig van zijn wissel. Hij is notabene aanvoerder van Roda. "Ik had natuurlijk een gele kaart, maar ik heb wel vaker een gele kaart gehad in mijn carrière. Als je ervaring hebt, moet je gewoon blijven staan. Het is jammer dat het zo eindigt. Als je nat gaat, wil je gewoon helemaal nat gaan. En niet na een halfuur, dat wil geen enkele speler. Je moet godverdomme je band nog afdoen, ze zingen nog Keesie, bedankt. Dat is gênant. Ik heb mijn ups en downs gehad in mijn carrière, maar je wil gewoon dat het niet gebeurt. Dit is een nachtmerrie. Een droom die uiteen spat."

Zonder Luijckx, die een aflopend contract heeft, wisten de Limburgers het tij niet te keren. NEC won uiteindelijk met 3-0 en strijdt zondag met NAC Breda om promotie naar de Eredivisie. Hoe de toekomst van Luijckx eruit ziet, weet hij niet. "Daar ga ik over nadenken. Ik ben geen Arjen Robben, dus niet iedereen hoeft er bovenop te springen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie