Van de Looi: 'Rensch is verder dan Geertruida, was even slikken voor Stengs'

Van de Looi: 'Rensch is verder dan Geertruida, was even slikken voor Stengs'

21-05-2021 12:13 Laatste update: 12:21
74

Erwin van de Looi heeft zijn keuzes in de EK-selectie van Jong Oranje toegelicht. De bondscoach is blij dat hij kan beschikken over Calvin Stengs, maar daar staat de afwezigheid van spelers als Jurriën Timber, Teun Koopmeiners en Cody Gakpo tegenover.

Dat drietal maakt nog kans op het EK met het Nederlands elftal. "Het speelt natuurlijk mee dat het Nederlands elftal ook een EK gaat spelen", zegt Van de Looi tegen OnsOranje. "De vorige keren hielden we nog iets meer rekening met Jong Oranje, in de afstemming. Nu hebben we er in de voorselectie echt voor gekozen dat Oranje leidend is. Alle keuzes zijn daarvan in dienst gesteld. Dan kom je af en toe wat andere namen tegen."

Toch heeft Van de Looi verder veel bij hetzelfde gehouden. "Talenten dienen zich wel aan in de cyclus van twee jaar en krijgen ook de kans. Maar nu zit je in de laatste fase, dan zijn er niet veel wisselingen meer. Eigenlijk is er maar één echte nieuwkomer en dat is Rensch."

Het veelbelovende talent van Ajax was al eerder in beeld. "De vorige keer hadden we Timber als eerste opgeroepen, maar die val af met corona. Toen hebben we overleg gehad met Ajax over Rensch. Die zat in een fase dat hij en Ajax veel speelden en hij had het best lastig fysiek. Daarom hebben we de afweging gemaakt om dan Lutsharel Geertruida op te roepen. Ondertussen heeft Rensch een heel goede ontwikkeling doorgemaakt. Geertruida speelde ook prima, maar ik denk dat Rensch net iets verder is", aldus Van de Looi. Overigens kampt de Feyenoorder nu ook met een blessure.

Waar Koopmeiners, Timber en Gakpo ontbreken in vergelijking met de groepsfase van het EK O21, is Stengs juist terug bij Jong Oranje. "Voor Calvin is het natuurlijk even slikken, als je niet meegaat met het Nederlands elftal naar het EK", weet Van de Looi. "Aan de andere kant krijgt hij daar een mooie wedstrijd voor terug met Jong Oranje tegen Jong Frankrijk. Hij is voor ons gewoon een goede speler. Daar zijn we blij mee."