'We hebben met Ajax op bepaalde momenten geluk gehad in de competitie'

'We hebben met Ajax op bepaalde momenten geluk gehad in de competitie'

22-05-2021 10:16 Laatste update: 24-05-2021 10:45
59

Edwin van der Sar vindt dat Ajax in Europa beter had kunnen presteren. Ajax strandde als nummer drie in de Champions League-groepsfase en kwam in de Europa League niet verder dan de kwartfinales. Wel won Ajax de dubbel.

Toch lijkt Van der Sar niet helemaal tevreden. "Kampioen worden is belangrijk en de beker winnen is leuk. De dubbel is fijn. Ik vind dat we Europees een tikkeltje beter hadden kunnen presteren. Ik geef het seizoen een 7,5 of 8-. Kan dat?", zegt Van der Sar bij Inside Ajax op Ziggo Sport.

"We hebben op bepaalde momenten geluk gehad in de competitie. Een goal in de laatste minuut, een balletje dat net even goed valt, maar in de Champions League hadden we veel pech. Foutje hier, eigen doelpunt, dingetje daar. Dat we een 2-0 voorsprong weggeven bij Atalanta Bergamo mag ons niet overkomen. Voor volgend jaar is dat een aandachtspunt", vervolgt de algemeen directeur van Ajax.

Ook prijst Van der Sar de ontwikkeling van de spelers. "Het niveau van het elftal gaat omhoog, maar ook de jeugdspelers maken stappen. Devyne Rensch komt omhoog, Ryan Gravenberch is doorgegaan, Jurriën Timber die zijn plek heeft geclaimd, het fantastisch doet en het iedere wedstrijd beter doet. Dat zijn mooie dingen."

Van der Sar noemt de wedstrijd tegen PSV van 10 januari het hoogtepunt. "In de winterstop stonden we met één punt voor tegen PSV en in die wedstrijd kwamen we na twintig minuten met 0-2 achter. Dan denk je: shit, hoe gaat het lopen?"