Update: 'Kalezic niet bij De Graafschap, maar bij Jong FC Utrecht aan de slag

Update: 'Kalezic niet bij De Graafschap, maar bij Jong FC Utrecht aan de slag

22-05-2021 13:40 Laatste update: 23-05-2021 12:59
56

De trainerscarrousel in de Keuken Kampioen Divisie is losgebarsten. Klaas Wels wordt de nieuwe trainer van MVV, dat afscheid heeft genomen van Darije Kalezic. Voor hem ligt de weg naar De Graafschap open.

De Maastrichtse club maakt zaterdag bekend dat Kalezic na een 'intensief en veeleisend' seizoen vertrekt uit Zuid-Limburg. "Ik kijk met een goed gevoel terug, want wij hebben alle beoogde doelstellingen gehaald", zegt hij op de website van de Sterrendragers. "Daarmee hebben wij een goede basis gelegd voor verdere succesvolle ontwikkelingen van MVV Maastricht."

Daar moet Wels voor gaan zorgen. De Brabander was als eindverantwoordelijke van TOP Oss de langstzittende trainer op het tweede niveau, maar maakt nu de overstap naar De Geusselt. "Stap voor stap richting de play-offs, spelers beter maken en de jeugdopleiding gebruiken", licht de nieuwbakken MVV-coach zijn doelstellingen toe.

Voor Kalezic ligt de weg richting De Graafschap nu open. De trainer zwaaide al eens eerder de scepter in Doetinchem en promoveerde toen met de Superboeren naar de Eredivisie. Na het ontslag van Mike Snoei werd de naam van de Bosniër al genoemd en nu hij geen club meer heeft, lijkt het een kwestie van tijd voordat er nieuws komt vanaf de Vijverberg.

Update: Darije Kalezic wordt niet de nieuwe trainer van De Graafschap, maar van Jong FC Utrecht. Dat meldt De Telegraaf. De beloften van de Domstedelingen zochten nog een nieuwe trainer, nadat René Hake in november werd aangesteld bij het eerste elftal. Assistent Ab Plugboer maakte vervolgens het seizoen af.