'Terug naar de Eredivisie, wij zijn helemaal klaar met de eerste divisie'

'Terug naar de Eredivisie, wij zijn helemaal klaar met de eerste divisie'

22-05-2021 16:13
32

De spelers van NAC Breda krijgen een promotiebonus van 100.000 euro, bevestigt de club. Sponsoren hebben dat bedrag verzameld om de spelers een extra motivatie te geven. NAC moet zondag winnen van NEC om te promoveren naar de Eredivisie. De club roept daarnaast supporters op om zich te gedragen.

"Terug naar de Eredivisie, dat is ons belang. Wij zijn helemaal klaar met de eerste divisie", laat NAC weten. De club bevestigt dat een groep sponsoren, vermoedelijk twintig, een bedrag van 100.000 euro beschikbaar heeft gesteld. Mocht NAC promoveren, dan mogen de spelers dat geld verdelen. 

Áls NAC promoveert, dan komt er geen officiële huldiging. Dat heeft te maken met de ontwikkelingen rond het coronavirus. NAC hoopt de supporters wel op 'passende wijze' te feliciteren, mocht de club promoveren.

'Op het moment dat er wanordelijkheden ontstaan rondom het Rat Verlegh Stadion, bijvoorbeeld een bestorming van het stadion, dan staan hier forse straffen op en kan dit ons zelfs de eventuele promotie kosten', laat NAC weten. 'Dus wij willen iedereen oproepen om zich rustig te houden en met respect om te gaan met de ordehandhavers en personeel van de club. Laten we er samen een mooie zondag van maken met hopelijk een promotie naar de Eredivisie als resultaat.'