Klopp sneert richting City: 'Dan waren ze ook nooit kampioen geworden'

Klopp sneert richting City: 'Dan waren ze ook nooit kampioen geworden'

22-05-2021 18:15
49

Jürgen Klopp stelt dat het dit seizoen onmogelijk was voor Liverpool om kampioen te worden in Engeland. The Reds moesten het grote gedeelten van het seizoen doen zonder drie centrale verdedigers Virgil van Dijk, Joe Gomez en Joël Matip. Klopp stelt dat Manchester City met zoveel blessuregevallen ook geen kampioen was geworden.

Naast Van Dijk, Gomez en Matip moesten ook Diogo Jota en Jordan Henderson veel wedstrijden aan zich voorbij laten gaan. "Met al die blessuregevallen was het voor ons dit seizoen simpelweg niet mogelijk om kampioen te worden", vertelt Klopp op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Crystal Palace van zondagmiddag. "We hebben geen kans gehad, niemand overigens."

Daarmee doelt Klopp op de kampioen Manchester City. "Hoe goed City ook mag zijn... Als ze drie centrale verdedigers voor lange tijd hadden moeten missen, waren ze ook nooit kampioen geworden", aldus Klopp. 

De wedstrijd tegen Crystal Palace van zondag is een belangrijke voor Liverpool. Bij winst is de ploeg zo goed als zeker van Champions League-voetbal volgend seizoen. "We hebben ons goed teruggevochten dit seizoen", vervolgt Klopp. "We hebben geprobeerd om er het beste van te maken."