Boschker de held van Twente: 'Waterreus dacht volgens mij dat PSV al gewonnen had'

Boschker de held van Twente: 'Waterreus dacht volgens mij dat PSV al gewonnen had'

23-05-2021 09:25 Laatste update: 09:25
15

Het is alweer twintig jaar geleden dat FC Twente ten koste van PSV de KNVB Beker pakte in De Kuip. Er moest een strafschoppenserie aan te pas komen, waarin een hoofdrol was weggelegd voor Twente-keeper Sander Boschker.

Het leek mis te gaan voor Twente in de strafschoppenserie, maar toen was daar opeens Boschker met drie reddingen op rij. Het zorgde voor grote vreugde bij de Twente-fans. "Fantastisch. Je staat daar na zo'n finale met heel veel mensen uit Twente iets tastbaars te vieren. Een beker in de lucht te houden. Voor FC Twente was die bekeroverwinning op dat moment het hoogst haalbare", vertelt Boschker in gesprek met RTV Oost.

"Je hebt momenten in je carrière dat alles lukt. Dit was één van die dagen. En PSV had een gigantisch goed elftal. Ze werden dat jaar ook heel vroeg landskampioen", vervolgt Boschker. "Ik denk dat zij misschien te makkelijk over ons dachten en wij waren juist heel gemotiveerd. Ik moet zeggen dat we ook af en toe geluk hadden, maar op zo'n dag heb je dat ook nodig."

Dansje
De voormalig Twente-keeper stelt dat de PSV-keeper er misschien wel iets te gemakkelijk over dacht in de penaltyserie. "Waterreus dacht volgens mij al dat ze gewonnen hadden, want bij 3-1 voor PSV bleef hij gewoon staan bij de benutte strafschop van André Karnebeek. Daarvoor maakte hij al een dansje."

Waterreus kreeg zelf de kans om het duel te beslissen, maar ook hij miste vanaf de strafschopstip. "Dat was een stressmomentje, want toen wist ik het even niet", denkt Boschker terug aan het moment dat Waterreus naar de bal liep. "Bij deze penalty had ik het geluk dat ik de goede hoek indook. Het gekke was dat hij met links de penalty nam, terwijl hij normaal altijd met zijn rechterbeen schoot."