KNVB maakt uitzondering voor NEC-talent: 'Hij zit bij selectie en mag meedoen'

KNVB maakt uitzondering voor NEC-talent: 'Hij zit bij selectie en mag meedoen'

23-05-2021 10:35 Laatste update: 11:50
41

Goed nieuws voor NEC in aanloop naar het cruciale duel met NAC Breda van zondagavond. Dirk Proper, die een tijd terug besmet raakte met het coronavirus, heeft dispensatie gekregen van de KNVB. Hij is wedstrijdfit en kan in actie komen tegen NAC.

Dat nieuws bevestigt algemeen directeur Wilco van Schaik bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. Officieel heeft Proper nog te hoge coronawaarden, maar de KNVB maakt een uitzondering voor de NEC-middenvelder. Het negentienjarige talent is geen besmettingsgevaar meer voor anderen. Zo trainde hij de afgelopen week ook gewoon mee met de groep. "Proper zit bij de selectie en mag meedoen. Die jongen heeft het hele seizoen gespeeld, maar test net voor de play-offs positief", doelt Van Schaik op de situatie van de middenvelder.

Proper testte ruim twee weken terug positief op het coronavirus. Zijn waardes bleven vervolgens hoog, waardoor hij de afgelopen vier wedstrijden van zijn ploeg moest missen. NEC mist zondag alleen Joep van der Sluijs, die last heeft van zijn knie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie