Berghuis in dubio: 'Ik nog niet, ik heb nog een jaar contract, dus zeker niet'

Berghuis in dubio: 'Ik nog niet, ik heb nog een jaar contract, dus zeker niet'

Gepubliceerd: zondag 23 mei 2021 om 15:58zo 23-05-2021 om 15:58

Steven Berghuis verscheen zondagmiddag met zijn dochter én met ploeggenoot Eric Botteghin voor de camera van ESPN. De finalewedstrijd tegen FC Utrecht – waarin Feyenoord Europees voetbal veiligstelde – is misschien wel zijn laatste wedstrijd namens de Stadionclub geweest, maar Berghuis houdt alle opties open.

Botteghin gaat Feyenoord deze zomer definitief de rug toekeren, Berghuis weet nog niet wat hij gaat doen, heeft hij desgevraagd aan ESPN laten weten. "Ik nog niet, ik heb nog een jaar (zijn contract loopt nog door tot medio 2022, red.). Dus zeker niet."

De linkspoot was in ieder geval blij dat hij weer eens in een gevulde Kuip heeft kunnen spelen. "Geweldig! Het resultaat helpt natuurlijk mee, maar de wisselwerking is eigenlijk een jaar lang al fantastisch, ook voor de corona. Dat proberen we nu door te zetten. En vandaag (zondag, red.) is een mooie dag toch?"

Berghuis wilde dat de afzwaaiende trainer Dick Advocaat hier ook van mee zou genieten, maar De Kleine Generaal was al geëmotioneerd naar binnen gegaan. "Ik vroeg hem om te blijven, want het is zijn laatste", aldus de aanvoerder. "Ik vroeg hem om de ronde mee te lopen, maar hij wilde het niet", sloot de lachende Berghuis zijn interview af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Blijft Berghuis nog een jaartje?

Ja
47%
Nee
53%
(1540 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws