Wijnaldum neemt afscheid van Liverpool: "Ik vecht tegen de tranen"

23 mei 2021 om 19:34
Laatste update: 23 mei 2021 om 19:39

Het hoge woord is eruit: Georginio Wijnaldum vertrekt bij Liverpool. De middenvelder kreeg na afloop van de wedstrijd tegen Crystal Palace een erehaag en bedankte het publiek. 

Na 78 minuten kreeg Wijnaldum zijn publiekswissel van manager Jürgen Klopp. Wijnaldum bedankte het publiek en leek indirect zijn afscheid aan te kondigen. Na afloop heeft hij dat daadwerkelijk ook gedaan. De spelers en supporters van Liverpool gaven Wijnaldum een erehaag. Hij had moeite om het droog te houden

Het was al duidelijk dat Wijnaldum zou vertrekken bij Liverpool, maar het is voor het eerst dat hij er nu iets over zegt. "Ik vecht tegen de tranen. De mensen in Liverpool hebben me de afgelopen vijf jaar veel liefde gegeven. Ik ga ze missen", zegt Wijnaldum in Engelse media.

"Ik wist dat ik destijds naar een grote club ging en ik weet ook nog dat de manager tegen me zei dat we prijzen zouden gaan winnen. Ik ben blij dat het uiteindelijk is gebeurd. Het zou erg pijnlijk zijn als ik weg zou gaan zonder prijzen", zegt Wijnaldum.

Wijnaldum heeft vijf seizoenen voor Liverpool gespeeld. Hij werd vorig seizoen landskampioen en won ook de Champions League en de UEFA Super Cup.