NEC 'onverdiend' gepromoveerd: 'Om die reden was het vertrouwen ook niet groot'

NEC 'onverdiend' gepromoveerd: 'Om die reden was het vertrouwen ook niet groot'

24-05-2021 09:59 Laatste update: 10:36
98

NEC-aanvoerder Rens van Eijden vindt de promotie van zijn club op basis van het reguliere seizoen eigenlijk niet verdiend. De centrale verdediger is desondanks heel erg trots op de promotie naar de Eredivisie.

NEC won zondagavond in de finale van de play-offs van NAC Breda (1-2) en verraste daarmee vriend en vijand. Ook Van Eijden had een terugkeer in de Eredivisie niet aan zien komen. "Ik denk ook niet dat we het verdiend hebben op basis van het seizoen", vertelt de captain na afloop voor de camera van ESPN.

NEC eindigde het reguliere seizoen als zevende, maar haalde toch de finale van de play-offs. "Om die reden was het vertrouwen in ons ook niet groot", gaat Van Eijden verder. "Dan is het toch mooi dat we in deze drie wedstrijden het wel laten zien en dat je dan gewoon naar de Eredivisie gaat."

Dat de promotie onverwacht komt, vindt Van Eijden des te leuker. "We hebben vertrouwen gehouden in ons plan en dat is fantastisch uitgepakt. We hebben geen grootspraak gehad en hebben het ook niet nodig om onszelf te profileren in de media. Uiteindelijk telt het winnen van deze wedstrijd en dat hebben we met zijn allen gedaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie