Fikse schorsing én geldboete voor De Roon na opstootje in blessuretijd tegen Milan

25-05-2021 10:10
37

Het opstootje in de blessuretijd van de wedstrijd tegen AC Milan heeft voor Atalanta Bergamo-middenvelder Marten de Roon een zeer vervelend staartje gekregen. De dertigjarige controleur kreeg rood en is door de Italiaanse voetbalbond voor vier wedstrijden geschorst.

Dat betekent dat De Roon de eerste vier wedstrijden van het volgende seizoen aan zich voorbij moet laten gaan. De middenvelder kreeg de rode prent nadat hij Milan-middenvelder Rade Krunic een klap op zijn achterhoofd had gegeven. De Roon was in de met 0-2 verloren wedstrijd tegen Milan boos over het feit dat de bezoekers in de slotfase opnieuw een strafschop kregen. Nadat scheidsrechter Maurizio Mariani hem de rode kaart toonde, verloor De Roon even zijn zelfbeheersing.

De Roon liep weg en duwde daarbij de leidsman aan de kant. De Italiaanse bond heeft de controleur, die woensdag hoort of hij bij de definitieve EK-selectie van Oranje zit, voor vier wedstrijden geschorst. Ook moet De Roon een boete van 10.000 euro betalen na zijn deelname aan het opstootje.

De middenvelder reageerde maandag zelf via Twitter op het opstootje. 'Ik ben niet trots op mijn laatste actie van dit seizoen, ik had beter moeten weten. Ik wil me verontschuldigen tegenover iedereen die bij deze situatie betrokken was.'