Succestrainer De Jong langer bij Cambuur: 'Betere ambassadeur is er niet'

Succestrainer De Jong langer bij Cambuur: 'Betere ambassadeur is er niet'

25-05-2021 11:45
49

SC Cambuur-trainer Henk de Jong heeft zijn contract verlengd en ligt nu tot medio 2024 vast in Leeuwarden. De meest succesvolle trainer uit de clubhistorie van de Friese club is zeer blij met het vertrouwen van de club. 

De Jong had nog een contract voor één jaar in Leeuwarden, maar heeft voor nog eens twee jaar bijgetekend. Dat maakt Cambuur dinsdagmorgen bekend via de officiële kanalen. De Jong is met drie titels de beste trainer ooit uit de clubhistorie en gaat na de zomer het avontuur aan met zijn club in de Eredivisie. Cambuur werd dit seizoen met grote afstand kampioen van de Keuken Kampioen Divisie en wist eveneens meer dan honderd doelpunten te maken.

De Jong is in zijn nopjes met de twee extra jaren in Friesland. "Een fantastisch gevoel", laat hij weten op de clubsite. "Iedereen weet wat ik voel voor deze mooie volksclub en in de afgelopen jaren is dat alleen maar sterker geworden. We zijn hier bovendien nog niet klaar en ik kijk er enorm naar uit om met iedereen rondom de club de ingezette koers voort te zetten op weg naar het nieuwe stadion."

Foeke Booy, technisch manager van Cambuur, is eveneens erg blij over het langer aanblijven van De Jong. "Een betere ambassadeur voor de club is er niet en wat veel mensen misschien nog weleens vergeten is dat Henk ook echt een zeer bekwaam vakman is. Daarbij passen zijn manier van voetballen en warme persoonlijkheid uitstekend bij het bijzondere DNA van deze club."