'Fer was helemaal over de rooie, ik heb Advocaat nog nooit zo ontdaan gezien'

'Fer was helemaal over de rooie, ik heb Advocaat nog nooit zo ontdaan gezien'

Gepubliceerd: dinsdag 25 mei 2021 om 18:12di 25-05-2021 om 18:12

Dick Advocaat had het dit seizoen meerdere malen aan de stok met spelers van Feyenoord. Dat zegt Cor Pot, die hem afgelopen seizoen assisteerde. Na de met 3-0 verloren uitwedstrijd bij sc Heerenveen wilde De Kleine Generaal zelfs opstappen.

Advocaat bleef uiteindelijk toch aan en maakte het seizoen af, maar dat was bijna anders gelopen. "Na Heerenveen-uit zei Dick dat het geen zin meer had, omdat het op zijn manier moest", vertelt Pot in de Dick Voormekaar Podcast van Voetbal International. "Anders zou hij ermee stoppen. Hij had zijn spullen al ingepakt. Zo zat hij erin."

Ook een incident met Leroy Fer in de rust van Ajax – Feyenoord zat Advocaat niet lekker. "In de rust ging Fer helemaal uit zijn dak en Dick heeft daar iets op gezegd. Toen is hij weggegaan. Hij was zo ontdaan, zo heb ik hem nog nooit gezien. Leroy was helemaal over de rooie, maar heeft daarna Dick gebeld en diverse keren zijn excuses aangeboden. Maar daar is bij Dick wel wat gebroken, na dat moment."

De overige leden van de technische staf van de Rotterdammers haalden hun hoofdtrainer over om toch te blijven. "Het heeft nog een tijdje voortgekabbeld en op een gegeven moment is het op het einde nog goed gekomen. Hij wilde uiteindelijk toch doorgaan en je kunt niet altijd weglopen. We hebben hem overtuigd en op zijn gevoel ingespeeld."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws