Transferadvies voor Veerman: 'Ajax heeft heel harde kleedkamer, bij PSV anders'

Transferadvies voor Veerman: 'Ajax heeft heel harde kleedkamer, bij PSV anders'

Gepubliceerd: woensdag 26 mei 2021 om 11:47wo 26-05-2021 om 11:47

Laatste update: woensdag 26 mei 2021 om 12:05wo 26-05-2021 om 12:05

Aad de Mos is sceptisch over een mogelijke toptransfer voor Joey Veerman. De middenvelder van sc Heerenveen lijkt Friesland deze zomer te verlaten en wil het liefst naar een Nederlandse topclub, maar De Mos twijfelt.

"Bij Heerenveen is hij onomstreden en kan hij het zich permitteren om twee wedstrijden achter elkaar geen bal te raken", begint de oud-trainer tegenover Omrop Fryslan. "Bij Ajax, Feyenoord en PSV worden er eisen gesteld. De tijd van mogen is voorbij, dan moet er van alles. Ik weet niet of hij aankan wat er in de top gevraagd wordt."

Veerman wordt gelinkt aan Rangers FC, Stade Reims en Atalanta Bergamo, maar lijkt zijn zinnen te hebben gezet op een binnenlandse transfer. Onlangs liet PSV-trainer Roger Schmidt weten 'gecharmeerd' te zijn van de 22-jarige middenvelder. De Mos: "Met zijn creativiteit is hij bij PSV echt een meerwaarde. Ajax heeft een heel harde kleedkamer, bij PSV is dat toch anders. Ik denk dat hij zich daar meer op zijn gemak gaat voelen."

"Het mentale gedeelte blijft voor mij de grote vraag", benadrukt de analyticus. "Met zijn voeten kan hij het niveau aan, daar twijfel ik niet aan. Maar hoe sterk is zijn koppie? Hij is niet opgeleid bij een topclub en komt wat dat betreft uit een beschermde wereld. Bij Ajax, PSV en Feyenoord is dat anders. Jongens als Gravenberch en Gakpo zijn van jongs af gewend met druk om te gaan. Ik weet niet of Veerman de harde wetten van de kleedkamer wel aankan."

Omdat het contract van Veerman nog drie jaar doorloopt, kan Heerenveen vragen wat het wil. De Mos vindt dat de Friese club niet te hoog in de boom moet gaan zitten. "Ik denk aan een bedrag tussen de twee en de vijf miljoen euro. Als je vier miljoen krijgt en het kan nog wat oplopen door verkoopbonussen, bijvoorbeeld door het halen van Champions League of hij wordt international, dan is dat een prima bedrag. Bovendien kan Heerenveen de centjes ook wel gebruiken toch?"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws