Gakpo in EK-selectie Oranje: 'Zal bij ons voor nog meer spanning zorgen'

Gakpo in EK-selectie Oranje: 'Zal bij ons voor nog meer spanning zorgen'

26-05-2021 21:47
29

Sidney en Duc, de broertjes van Cody Gakpo, zijn trots dat de PSV-speler bij de definitieve selectie van Oranje zit aankomende zomer. De spanning staat er flink op in huize Gakpo, waar men hoopt in het stadion aanwezig te kunnen zijn tijdens het EK.

"Dit is echt een heel mooie, maar ook een grote stap", vertelt Duc over Cody in gesprek met Omroep Brabant. Het zestienjarige broertje van Cody speelt zelf in de jeugdopleiding van FC Eindhoven. "Cody heeft het hier al heel lang over en wij ook. Oranje is een doel, een grote droom. Het is echt heel mooi dat hij nu bij de selectie zit en mee kan gaan doen op zo'n groot podium als het EK."

Normaal kijkt de familie Gakpo gezamenlijk naar de EK- en WK-wedstrijden van Oranje. Nu Cody bij de selectie zit, zal de spanning alleen maar groter zijn. "Bij wedstrijden van PSV zitten we al op het puntje van onze stoel. We weten wat hij kan, maar hij moet het toch maar elke keer weer laten zien. Nu moet hij het gaan laten zien bij het Nederlands elftal op het EK. Ja, dat zal bij ons voor nog meer spanning zorgen", aldus Sidney en Duc.

De twee hopen in het stadion aanwezig te kunnen zijn aankomende zomer, maar weten nog niet of dat mogelijk is. "Daar hebben we nog niks over gehoord, maar dat gaan we zeker wel even vragen. Er zijn ook weer wat fans bij en dat maakt een wedstrijd toch veel aantrekkelijker. In het stadion is de spanning en beleving veel intenser. We willen er heel graag bij zijn", sluiten de broers af.