Johnsen leeft op na vertrek bij Ajax: 'Veel interesse van Serie A-clubs'

Johnsen leeft op na vertrek bij Ajax: 'Veel interesse van Serie A-clubs'

27-05-2021 07:52 Laatste update: 09:04
Serie A 26 Reacties

Dennis Johnsen kwam bij Ajax en PEC Zwolle niet uit de verf, maar lijkt in Italië beter op zijn plek. Hij speelt momenteel bij Serie B-club Venezia en staat naar eigen zeggen in de belangstelling van clubs uit de Serie A.

Bij Venezia is Johnsen (23) basisspeler. Hij scoorde het afgelopen seizoen vier keer. Zijn doelgemiddelde had wel nog iets beter gekund, vindt hijzelf. "Het is een goed seizoen geweest, maar ik had nog wat meer willen scoren", zegt Johnsen tegen NBT.

Johnsen zegt dat grote clubs uit de Serie A hebben geïnformeerd naar hem. "Er is veel interesse van clubs uit Italië, zowel uit de Serie B als de Serie A. Ik kan niet zeggen welke clubs het zijn, maar er zitten grote clubs uit de Serie A tussen die hebben geïnformeerd."

"Ik zal moeten afwegen of ik nu naar de Serie A moet gaan of nog een jaar moet blijven om daarna een nog grotere stap te maken. Maar het is erg verleidelijk om zo hoog mogelijk te spelen", zegt hij.

Johnsen kwam er bij Ajax niet aan te pas. Hij koos uiteindelijk voor een doorstart bij Venezia. "Zij hadden het beste project en de beste langetermijnvisie voor promotie naar de Serie A. De eigenaren willen Venetië echt op de kaart zetten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s