ADO verbaasd door naderend overnameakkoord Jol: 'Moesten we uit media vernemen'

ADO verbaasd door naderend overnameakkoord Jol: 'Moesten we uit media vernemen'

27-05-2021 10:20 Laatste update: 13:50
60

Bij ADO Den Haag weet men officieel niets van een naderend akkoord tussen Martin Jol en United Vansen over de overname van de club. Volgens een woordvoerder kwam het gedegradeerde ADO via de media achter dat nieuws.

Omroep West vraagt ADO-woordvoerder Ronald Florisson over een mogelijke overname van Jol. "Dat hebben wij ook uit de media moeten vernemen", reageert hij. "Het zou handig zijn als Jol zich bij de voordeur meldt. Wij weten nog niks en moeten toch echt goedkeuring verlenen. Ik las bij jullie (bij Omroep West, red.) dat het voor het weekend rond zou zijn. Dat lijkt mij wel erg snel, op het moment van spreken heeft Jol zich nog niet gemeld."

Wedden

Meer odds

"Wij praten op dit moment met meerdere partijen die geïnteresseerd zijn in ADO", gaat Florisson verder. "Al deze partijen screenen wij op voorhand, zodat wij weten dat deze partij geen problemen bij de toetsing van de licentiecommissie van de KNVB zal ondervinden. Wij werken hard aan een oplossing."

United Vansen bracht woensdag een statement naar buiten, waarin het stelde dat ADO spoedig verkocht zal worden. Het Chinese bedrijf verzocht voorzitter van de Raad van Commissarissen Frans van Steenis toen ook om op te stappen bij de club. Volgens United Vansen is het aan Van Steenis te wijten dat het overnameproces zo moeizaam loopt. Volgens Florisson gaat Van Steenis niet luisteren naar het verzoek. "De zaken die nu worden aangehaald zijn niet het probleem. In Nederland is een afspraak op papier iets wat je moet nakomen. Oftewel, er moet twee miljoen euro betaald worden", stelt de woordvoerder, waarmee hij doelt op de betalingsachterstand van United Vansen.

Dinsdagavond kwam naar buiten dat Jol de grootste kanshebber is om ADO over te nemen. Hij is in gesprek met United Vansen, maar wil wel er wel van verzekerd zijn dat de RvC opstapt en de Stichting Toekomst ADO ook zijn werkzaamheden neerlegt. Alleen dan wil Jol instappen.