Promovendus NEC slaat voor het eerst toe en haalt veel scorende Telstar-verdediger

Promovendus NEC slaat voor het eerst toe en haalt veel scorende Telstar-verdediger

Gepubliceerd: donderdag 27 mei 2021 om 12:36do 27-05-2021 om 12:36

Laatste update: donderdag 27 mei 2021 om 12:45do 27-05-2021 om 12:45

NEC heeft zijn eerste aanwinst na het bezegelen van de Eredivisie-promotie gepresenteerd. Ilias Bronkhorst poseert met een clubsjaal in De Goffert: de productieve Telstar-back heeft voor twee seizoenen getekend, met een optie voor nóg een jaar.

Bronkhorst speelde vorig seizoen afwisselend in de spits en centraal of rechts achterin en was goed voor tien doelpunten en vier assists namens De Witte Leeuwen. Zijn contract in Velsen-Zuid liep nog één jaar door, maar is door NEC afgekocht.

Op welke posities Bronkhorst zich in Nijmegen moet richten, moet nog blijken. Technisch directeur Ted van Leeuwen weet echter dat de 24-jarige Haarlemmer een veelzijdige speler is. "Niet alleen zijn tien doelpunten dit seizoen, maar vooral de wijze waarop hij scoorde gaf aan dat er aanvallersbloed door zijn aderen stroomt. Het waren niet alleen doelpunten uit corners en vrije trappen", laat hij weten aan de NEC-kanalen. "Ilias beweegt zich als een spits en bewaart de rust aan de bal. Nochtans zien wij hem als een verdediger die op alle vier de posities in de achterhoede uit de voeten kan. Maar zijn scoringsdrift maakt Ilias natuurlijk extra aantrekkelijk."

NEC is binnenkort voor het eerst sinds 2017 op het hoogste niveau te bewonderen. De ploeg van Rogier Meijer schakelde in de play-offs om promotie Almere City, Roda JC en NAC Breda uit.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws