AC Milan bevestigt deal: opvolger transfervrij vertrekkende Donnarumma al bekend

AC Milan bevestigt deal: opvolger transfervrij vertrekkende Donnarumma al bekend

27-05-2021 15:59
16

Mike Maignan is officieel de nieuwe keeper van AC Milan. De Fransman komt over van Lille OSC, waarmee hij dit seizoen kampioen van de Franse Ligue 1 werd. Met de transfer speelt Milan in op het transfervrije vertrek van Gianluigi Donnarumma.

Via de clubkanalen maakt Milan melding van de transfer. I Rossoneri laten in het midden welk bedrag men naar Lille overmaakt voor Maignan, al gaat het naar verluidt om ongeveer vijftien miljoen euro.

Maignan moet in Milaan dus de opvolger worden van Donnarumma, die na maanden van onderhandelen toch transfervrij de deur uitwandelt. Verschillende Italiaanse media wijzen naar zaakwaarnemer Mino Raiola als schuldige voor het vertrek van de doelman.

Maignan doorliep de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain, voordat hij naar Lille trok. In Noord-Frankrijk groeide de 25-jarige sluitpost uit tot een vaste kracht. Afgelopen seizoen was Maignan ook de reserve-aanvoerder van Lille. Voordat de éénvoudig international daadwerkelijk actief is bij Milan, wacht eerst het EK op hem. Bondscoach Didier Deschamps nam Maignan namelijk op in zijn definitieve selectie voor het eindtoernooi.