Zo vader, zo zoon: Damián van der Vaart tekent eerste profcontract

Zo vader, zo zoon: Damián van der Vaart tekent eerste profcontract

28-05-2021 13:38 Laatste update: 13:49
29

Het is een mooie dag voor Damián van der Vaart. De zoon van Rafael van der Vaart en Sylvie Meis heeft vrijdag - op zijn vijftiende verjaardag - zijn eerste profcontract getekend. Esbjerg fB heeft hem tot medio 2023 vastgelegd.

Damián heeft daarmee de eerste stap gezet om in de voetsporen te kunnen treden van zijn vader. 'Ongelooflijk trots en wat een bijzonder verjaardagscadeau', schrijft de oud-speler van Ajax, Real Madrid, Hamburger SV en Tottenham Hotspur op Twitter. 'Ik ben verheugd om te melden dat Damián zijn eerste contract heeft getekend.'

Esbjerg is de club waar Rafael van der Vaart een punt zette achter zijn rijke loopbaan. De 109-voudig Oranje-international vertrok naar Denemarken om dichter bij zijn vriendin Estavana Polman te kunnen zijn. Zij handbalt al sinds 2013 bij Team Esbjerg.

Damián is dolblij met zijn eerste contract. "Dit is een grote dag voor mij en ik ben heel blij dat ik een contract heb kunnen tekenen bij Esbjerg", zegt hij op de website van zijn club. "Ik voel me fantastisch bij deze club en dit is voor mij de perfecte omgeving om me verder te ontwikkelen."