Update: volgende Italiaanse topclub meldt zich bij Bologna voor Schouten

Update: volgende Italiaanse topclub meldt zich bij Bologna voor Schouten

29-05-2021 19:24 Laatste update: 19:16
45

Jerdy Schouten staat op de radar van Atalanta. De middenvelder, die in de afgelopen twee seizoenen indruk maakte bij Bologna, moet een degelijke vervanger worden voor Marten de Roon.

La Gazzetta dello Sport schrijft dat de 24-jarige Schouten nadrukkelijk in beeld is bij Atalanta, omdat zij in de eerste vier competitiewedstrijden van volgend seizoen zonder De Roon aan moeten treden. 'De Golfbreker' kreeg een rode kaart in het laatste Serie A-duel van de afgelopen voetbaljaargang.

Bologna zou zo'n twaalf miljoen euro willen voor de blonde spelmaker, die twee jaar geleden opgepikt werd bij Excelsior. Dat kostte de Italianen drie miljoen euro en dus kunnen ze na twee jaar al een veelvoud van dat bedrag terugverdienen. Bij Atalanta, dat afgelopen seizoen tweede werd in Italië, kan de middenvelder uit Spijkenisse in de Champions League gaan spelen.

Schouten was in Nederland naast Excelsior ook actief bij Telstar en ADO Den Haag. Grote clubs in de Eredivisie durfden het niet met hem aan, maar in de Serie A bewees hij wel degelijk een hoger niveau aan te kunnen. Bondscoach Frank de Boer gaf ook al aan zijn verrichtingen te volgen.

Update: Niet alleen Atalanta Bergamo hoopt Jerdy Schouten toe te voegen aan de selectie, ook AC Milan heeft verregaande interesse in de Bologna-middenvelder. Inmiddels zouden Frederic Massara en Paolo Maldini zich al bij Bologna gemeld hebben om te praten over Schouten, zo melden verschillende Italiaanse media.