De Boer mist twee spelers bij Oranje: 'Cillessen fietst elke dag op zijn balkon'

De Boer mist twee spelers bij Oranje: 'Cillessen fietst elke dag op zijn balkon'

31-05-2021 13:31
25

Frank de Boer wacht met smart op Jasper Cillessen. De doelman ontbreekt door een coronabesmetting op het trainingskamp van Oranje in Portugal, maar wordt zo snel mogelijk ingevlogen als de sneltest en PCR-test negatief zijn.

Cillessen moet eerst een negatieve sneltest en negatieve PCR-test kunnen overleggen, voordat hij aansluit bij het Nederlands elftal. "Elke dag ondergaat Jasper een coronatest", verklaart De Boer in De Telegraaf. "Pas als de sneltest negatief is, volgt een PCR-test."

Wedden

Meer odds

De voorbereiding is weliswaar verstoord, maar de bondscoach maakt zich geen grote zorgen over Cillessen. De beoogde eerste doelman zit in quarantaine in Nederland. "Ik heb Jasper gebeld en hij voelt zich goed. Hij zit de hele dag op de fiets op zijn balkon. Dus daarover maak ik me geen zorgen."

De Boer heeft in het Portugese Lagos de beschikking over drie keepers: Maarten Stekelenburg, Tim Krul en Marco Bizot. Laatstgenoemde is afgevallen voor het EK. Nathan Aké wordt maandag verwacht, twee dagen na de verloren Champions League-finale met Manchester City.