Antony meldt zich ondanks Ajax-veto bij Seleçao-trainingskamp in Belgrado

Antony meldt zich ondanks Ajax-veto bij Seleçao-trainingskamp in Belgrado

31-05-2021 14:45
83

Antony heeft zich verrassenderwijs bij de Olympische voetbalselectie van Brazilië gevoegd. De Ajax-aanvaller mag van zijn club niet mee naar Tokio, maar draait wel mee tijdens de voorbereiding in de Servische hoofdstad Belgrado.

Het Olympische voetbaltoernooi in Japan begint eind juli pas, maar de Seleçao is alvast bij elkaar gekomen in Servië. Daar worden begin juni oefenwedstrijden tegen Kaapverdië en Servië afgewerkt. De Olympische selectie heeft voorlopig versterking gekregen van spelers als Gabriel Martinelli, Gabriel Magalhães, (beiden Arsenal), Rodrygo Goes (Real Madrid), Reinier (Real Madrid, maar tot 2022 verhuurd aan Borussia Dortmund) én Antony.

De Braziliaanse voetbalbond heeft de aanwezigheid van deze spelers bevestigd én heeft via social media foto's gedeeld waarop Antony te zien is. Of de Ajacied in actie zal komen tijdens de oefencampagne is nog even de vraag. Na de laatste Eredivisie-speelronde werd al duidelijk dat hij – net als zijn Argentijnse ploeggenoot Lisandro Martínez – geen toestemming krijgt om mee te doen aan de Spelen, omdat deze conflicteren met de voorbereiding van Ajax.