Van de Looi: 'Superteleurstellend, je kan de ploeg wel wat verwijten'

Van de Looi: 'Superteleurstellend, je kan de ploeg wel wat verwijten'

Gepubliceerd: vrijdag 4 juni 2021 om 07:02vr 04-06-2021 om 07:02

Erwin van de Looi vindt dat Jong Oranje het een en ander valt te verwijten na de uitschakeling tegen Jong Duitsland op het EK O21. De bondscoach van de Nederlandse beloften baalt stevig van de nederlaag in de halve finale.

"We begonnen heel slecht en de tegenstander heel goed. We werden volledig afgetroefd in de eerste 25 minuten. We kregen twee goals tegen en daar moesten we de hele wedstrijd tegen vechten, maar we zijn niet in de wedstrijd gekomen", laat Van de Looi weten aan de NOS. "We bleven met geluk in de wedstrijd en kwamen nog terug tot 1-2. We hebben het wel geprobeerd, maar Duitsland was zelfs in de omschakeling gevaarlijker dan wij."

"Ze hebben een goede ploeg en verdiend gewonnen, zo eerlijk moet je zijn", vervolgt Van de Looi over de Duitse opponent. "Dat is wel pijnlijk in een halve finale. Het pijnlijkste is dat we ons beste niveau niet hebben gehaald. Dat hadden we tegen Jong Frankrijk wel, maar vandaag verre van niet. De nederlaag is verdiend, maar het is superteleurstellend wat we hebben gebracht. Je kan de ploeg wel wat verwijten, zeker in eerste twintig minuten."

Aanvoerder Dani de Wit sluit zich bij de analyse van Van de Looi aan. "De openingsfase heeft ons de das omgedaan. We kwamen in alle duels tekort. Duitsland was veel scherper, feller en maakte steeds kleine overtredingen die in hun voordeel uitpakten. Wij waren veel te slap. Tegen een goede ploeg is het dan lastig voetballen", stelt de middenvelder van AZ. "We kwamen voor de winst en dat is niet gelukt. Dus uiteindelijk hebben we gefaald."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws