Breaking news

Rosario heeft transfer officieel te pakken: van PSV naar 'Nederlands' Nice

Officieel: Chelsea komt contractbelofte aan Tuchel na Champions League-winst na

Officieel: Chelsea komt contractbelofte aan Tuchel na Champions League-winst na

Gepubliceerd: vrijdag 4 juni 2021 om 13:32vr 04-06-2021 om 13:32

Laatste update: vrijdag 4 juni 2021 om 13:44vr 04-06-2021 om 13:44

Chelsea gaat langer door met Thomas Tuchel. De Duitser volgde begin dit jaar manager Frank Lampard op, gidste The Blues naar de Champions League-zege en heeft vrijdag zijn contract verlengd.

Tuchel ligt nu tot medio 2024 vast, bevestigt Chelsea via de officiële kanalen. Dat het contract van de 47-jarige Duitser bij een eindzege in de Champions League verlengd zou worden, was al afgesproken toen hij eind januari binnenkwam. Op dat moment stonden de Londenaren negende in de Premier League. Het seizoen werd echter afgesloten met een vierde stek in de competitie, een finaleplek in de FA Cup én de winst van de Champions League.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Het bestuur van Chelsea is Tuchel daar uiteraard erkentelijk voor. "Toen hij binnenkwam, hadden we nog zoveel om voor te spelen, zowel op binnenlands niveau als in Europa. Thomas heeft zich echter moeiteloos aangepast en is onderdeel geworden van de Chelsea-familie", aldus directrice Marina Granovskaia. "Terugkeren in de top-vier van de Premier League was van cruciaal belang. En de prestaties in de Champions League hadden ons niet gelukkiger kunnen maken."

Ook Tuchel zelf is dolgelukkig. "Ik had me geen betere gelegenheid voor een contractverlenging kunnen indenken. Ik ben dankbaar voor de opgedane ervaring en het stemt me gelukkig om deel uit te blijven maken van de Chelsea-familie. Er zit nog veel meer aan te komen en we kijken uit naar de volgende stappen die we gaan zetten."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws