'Dacht misschien, als ik me zou laten zien, dat er nieuws zou komen van Feyenoord'

'Dacht misschien, als ik me zou laten zien, dat er nieuws zou komen van Feyenoord'

04-06-2021 21:10 Laatste update: 21:32
29

Vijftien jaar was Sven van Beek actief bij Feyenoord, maar aan die periode is een einde gekomen. In gesprek met het clubkanaal van de Rotterdamse club blikt hij terug op een lange periode in De Kuip.

Van Beek werd na de winterstop uitgeleend aan Willem II. Zijn contract bij Feyenoord liep vervolgens af. "Ik dacht misschien, wanneer ik me zou laten zien, er iets nieuws zou komen vanuit Feyenoord. Maar ik wist ook wel dat dit eraan zat te komen", is Van Beek eerlijk. "Ik ga niet weg op de manier waarop ik gehoopt had, maar het is niet anders."

Van Beek speelde 153 wedstrijden in het eerste elftal van Feyenoord, maar hij kampte veelvuldig met blessures. Hij wist met Feyenoord een aantal prijzen te pakken, waaronder het landskampioenschap. "Ik heb vijftien jaar voor de club gespeeld. Het was heel mooi om voor deze club uit te komen."

Toch was het landskampioenschap niet de prijs die hem het meeste deed. "Die tweede bekerfinale, toen kwam ik weer terug vanuit een lange blessure. Het jaar ervoor wonnen we de landstitel, daar heb ik bijna niets aan kunnen doen. Als clubman vond ik het geweldig, maar als sportman voelde ik niet dat ik iets had bijgedragen. Dat voelde voor mij niet als een kampioenschap. Die beker voelde wel echt zo voor mij."