De Boer reageert op verontwaardigde Cillessen: 'Besloten dat niet te doen'

De Boer reageert op verontwaardigde Cillessen: 'Besloten dat niet te doen'

05-06-2021 13:42 Laatste update: 13:52
152

Frank de Boer is op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Georgië van zondagavond ingegaan op de situatie rondom Jasper Cillessen. De Boer besloot hem niet mee te nemen naar het EK na een coronabesmetting. Dit tot ongenoegen van Cillessen, die daar weinig van begreep.

Cillessen was allesbehalve blij met de beslissing van De Boer en liet dat via de media ook weten. "Hij staat er zo in. Ik baal net zo erg van de situatie als Jasper", aldus De Boer. "Het is een hele goede keeper en dat heeft hij ook bewezen voor Oranje. Zondag hadden we het gevoel dat het goed zou aflopen, al hadden we toen al zorgen. Want stel dat het langer zou duren?"

Cillessen was afgelopen dinsdag nog steeds positief. Het zorgde voor sterke twijfels bij De Boer. "Dan moet je keuzes gaan maken. Gaan we voor een niet fitte keeper die je in één tot twee weken klaar moet stomen? Wij hebben besloten dat niet te doen. Ik heb vertrouwen in de keepers die ik heb en het is ook niet zo dat je hem even twintig minuten laat spelen. Die vlieger gaat niet op."

"Je wilt een honderd procent inzetbare speler", vervolgt De Boer. "Dat is Jasper niet en we weten niet hoe lang het gaat duren. Zoals gezegd heb ik vertrouwen in de keepers die ik heb. Hoe vreselijk ik het ook vind voor Jasper, zijn we tot die conclusie gekomen."