Engelse selectie definitief rond, verrassende vervanger voor Alexander-Arnold

Engelse selectie definitief rond, verrassende vervanger voor Alexander-Arnold

07-06-2021 10:45
21

De Engelse bondscoach Gareth Southgate heeft met de vervanger van de geblesseerde Trent Alexander-Arnold zijn EK-selectie definitief rond. -verdediger Ben White neemt de plek van de Liverpool-verdediger over in de Engelse selectie.

De keuze voor White is opvallend te noemen. De 23-jarige verdediger speelde afgelopen week namelijk pas zijn eerste twee interlands voor het Engelse nationale team. Toch heeft Southgate White opgeroepen als vervanger van de geblesseerde Alexander-Arnold en heeft daarmee zijn selectie voor het aankomende EK definitief rond.

Het selecteren van White betekent dat Jesse Lingard (West Ham United), James Ward-Prowse (Southampton) en Ben Godfrey (Everton) nu definitief een streep kunnen zetten door het EK. Het drietal stond ook nog op de reservelijst van Southgate, maar de keuze viel dus op White. Engeland begint net als Oranje op zondag 13 juni aan het EK. De Britten nemen het op die dag op tegen Kroatië. Met dat land heeft Engeland nog wel een appeltje te schillen. Op het WK van 2018 verloren de Britten namelijk in de halve finale van de Kroaten en liepen daardoor de finale mis.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s