'Malen moet gewoon spelen, hij scoort ook makkelijker dan Weghorst'

'Malen moet gewoon spelen, hij scoort ook makkelijker dan Weghorst'

Gepubliceerd: dinsdag 8 juni 2021 om 08:15di 08-06-2021 om 08:15

Marciano Vink vindt dat Donyell Malen zondag in de basis moet staan bij het Nederlands elftal. De analist van ESPN zou de aanvaller van PSV de voorkeur geven boven Wout Weghorst in de eerste EK-wedstrijd tegen Oekraïne.

De spits van VfL Wolfsburg begon in de oefenduels met Schotland (2-2) en Georgië (3-0) in de basis, maar Malen liet als invaller een goede indruk achter in die laatste wedstrijd. "Ik denk dat ik met Malen en Depay voorop zou spelen en Wijnaldum daar kort achter. En meer voetbal op het middenveld", stelt Vink bij VoetbalPraat. "Maar Malen moet in mijn ogen gewoon spelen."

"Kijk, Weghorst heeft het enigszins goed gedaan", vertelt de oud-speler van Ajax en PSV. "Er zijn best wel momenten geweest dat hij wat beter aan de bal had kunnen zijn en misschien iets scherper voor de goal, maar hij heeft laten zien dat hij in ieder geval heel erg wil."

Toch kiest Vink dus voor Malen. "Ik denk dat je met Malen wat meer variatie hebt en dat je door kan voetballen in de zestien. Het is best wel heel klein met twee spitsen bij elkaar. Weghorst mist net die finesse, die Malen daar wel heeft. En Malen scoort gewoon makkelijker."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Malen of Weghorst?

(3940 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws