Breaking news

LIVE: Galashow van Ajax tegen Dortmund, Pasveer frustreert Haaland

Schöne met schone lei naar NEC: succesvol in beroep, straf al uitgezeten

Schöne met schone lei naar NEC: succesvol in beroep, straf al uitgezeten

Gepubliceerd: dinsdag 8 juni 2021 om 12:10di 08-06-2021 om 12:10

NEC kan tijdens de start van het nieuwe Eredivisie-seizoen rekenen op Lasse Schöne. De 35-jarige Deen kreeg in de slotfase van het vorige seizoen als speler van sc Heerenveen een rode kaart en is hiertegen succesvol in beroep gegaan.

Schöne werd tijdens FC Emmen-sc Heerenveen in speelronde 33 van het veld gestuurd en miste de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Sparta al. De KNVB had hem aanvankelijk voor drie wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Deze is in hoger beroep echter teruggebracht naar twee wedstrijden waarvan één voorwaardelijk, heeft de voetbalbond bekendgemaakt: Schöne heeft zijn schorsing dus al uitgezeten en begint met een schone lei aan het nieuwe seizoen.

Dan zal hij uitkomen voor het gepromoveerde NEC. De Nijmegenaren moeten de transfer nog bevestigen, maar Schöne heeft zelf al laten weten dat hij voor twee seizoenen gaat tekenen in De Goffert. De geroutineerde middenvelder speelde sinds begin 2021 voor Heerenveen, maar is nu transfervrij en keert na negen jaar terug in Nijmegen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws