'Leraar' Slot: 'Woorden van Stengs op de dag van mijn ontslag een compliment'

'Leraar' Slot: 'Woorden van Stengs op de dag van mijn ontslag een compliment'

Gepubliceerd: dinsdag 8 juni 2021 om 17:22di 08-06-2021 om 17:22

Laatste update: dinsdag 8 juni 2021 om 17:30di 08-06-2021 om 17:30

Feyenoord is begonnen aan het tijdperk-Arne Slot. De succestrainer van AZ gaat – een half jaar na zijn veelbesproken vertrek uit Alkmaar – in De Kuip aan de slag en heeft zijn eerste interview aan de Feyenoord-kanalen gegeven.

Slot wil met Feyenoord attractief voetbal spelen, net zoals Jaap Stam dat bij diens aantreden in 2019 voor ogen had. "Jaap koos er zelf voor om al vrij snel te stoppen bij Feyenoord, maar als je iets wil veranderen moet je daar soms ook de tijd voor nemen én krijgen. Kijk naar het PSV van afgelopen seizoen", aldus de nieuwe trainer in een interview met Feyenoord Magazine, waarvan een voorpublicatie op de Feyenoord-site is verschenen. "Een van de redenen voor mij om voor Feyenoord te kiezen, is om te kijken of het ons kan lukken om ook hier aanvallend en dominant te spelen."

Slot noemt het een 'uitdaging' om bij Feyenoord hetzelfde voor elkaar te krijgen als bij SC Cambuur en AZ. "In mijn beleving is er daarna één club in Nederland waar de uitdaging om hetzelfde te laten zien het allergrootst is en die ligt bij Feyenoord. In deze fase van mijn carrière vind ik dat hartstikke leuk, hoewel ik ergens hoop dat ik het mezelf later in m'n carrière misschien ook een keer makkelijker ga maken."

Vertrek bij AZ
Begin december werd hij abrupt ontslagen bij AZ, maar Slot vindt dat zijn klus in Alkmaar eigenlijk al voltooid was: de trainer zag zichzelf als 'leraar' en was verheugd over de voortgang van zijn leerlingen. "Op de dag na mijn ontslag verloor AZ van FC Groningen (1-2 op 6 december, red.). Na die wedstrijd werd aan Calvin Stengs de vraag gesteld of er een ander resultaat was behaald als ik langs de lijn had gestaan", memoreert hij. "De trainer heeft ons drieënhalf jaar lang elke dag verteld hoe hij wil dat we spelen. We zijn inmiddels in staat om dat uit te voeren zonder dat hij erbij is, dus daar lag het niet aan. Ik beschouwde zijn woorden als een compliment."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wordt Slot een succes bij Feyenoord?

Ja
56%
Nee
44%
(4383 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws