'Rusland schrijft brief aan UEFA door tenue van Oranje-opponent: 'Dit mag niet''

'Rusland schrijft brief aan UEFA door tenue van Oranje-opponent: 'Dit mag niet''

Gepubliceerd: dinsdag 8 juni 2021 om 23:25di 08-06-2021 om 23:25

Laatste update: dinsdag 8 juni 2021 om 23:28di 08-06-2021 om 23:28

Via een brief heeft de Russische voetbalbond een protest bij de UEFA ingediend tegen het EK-tenue van Oekraïne, meldt persbureau AFP. Rusland stelt dat het shirt van Oekraïne, dat op het EK tegen Oranje speelt, een politieke verwijzing heeft. Daar zijn de Russen niet van gediend.

Op het tenue van Oekraïne staat een landkaart van het shirt. Ook de door Rusland geannexeerde Krim is onderdeel van de Oekraïnse kaart. Daarnaast staat 'Glorie aan Oekraïne', een patriottistische slogan uit de periode waarin de pro-Russische president Viktor Yanukovych in 2014 werd afgezet, op het shirt.

'We willen graag aandacht voor de politieke verwijzing op het shirt van het Oekraïense elftal', schrijft de Russische bond in de brief. 'Dat is in strijd met de tenuereglementen van de UEFA. Wat Oekraïne hier doet, is propaganda. Dit mag niet worden toegestaan.'

Het is dus nog niet helemaal duidelijk in welk shirt Oekraïne op het EK zal spelen. Het eerste groepsduel staat zondag al op het programma, als de ploeg van Andrei Shevchenko afreist naar de Johan Cruijff Arena om tegen Oranje te spelen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: EK 2020 Oekraïne

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws