Breaking news

Kroatië klopt dappere Schotten en bewijst Oranje daarmee goede dienst

Ajax heeft voorbereiding nagenoeg rond en trekt naar De Lutte en Oostenrijk

Ajax heeft voorbereiding nagenoeg rond en trekt naar De Lutte en Oostenrijk

Gepubliceerd: woensdag 9 juni 2021 om 17:15wo 09-06-2021 om 17:15

Ajax heeft de voorbereiding op het seizoen 2021/2022 in grote lijnen rond. De ploeg van coach Erik ten Hag gaat tweemaal op trainingskamp, naar De Lutte en Oostenrijk, zo meldt de landskampioen woensdag.

De spelers van Ajax moeten zich op 25 juni weer op de club melden, waarna de eerste veldtraining een dag later op het programma staat. Op maandag 5 juli vertrekken de Amsterdammers naar De Lutte voor een trainingsweek. Het is de bedoeling dat in Overijssel twee oefenduels worden gespeeld, maar tegenstanders zijn nog niet bekendgemaakt.

Het is al wel duidelijk dat Ajax in de derde week van de voorbereiding tegen Anderlecht speelt. Het affiche tegen de Belgische topclub staat voor 16 juli op het programma. Op zaterdag 24 juli vertrekt Ajax naar het Oostenrijkse Bramberg. De selectie van coach Ten Hag moet tegen die tijd weer voltallig zijn. Ook daar wordt naar verwachting een vriendschappelijk duel gespeeld. Ajax verbleef de laatste jaren regelmatig in het Alpenland om zich voor te bereiden. 

De Amsterdammers melden dat het vanwege de coronaprotocollen nog onzeker is of publiek aanwezig mag zijn tijdens oefenwedstrijden. Ajax begint zijn Eredivisie-seizoen met een thuiswedstrijd tegen NEC op 14 augustus. Een week eerder wacht de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws